Zentiva și Lilly sting pe cale amiabilă litigiul cauzat de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală în cazul atomoxetinei

Zentiva anunță că a încheiat o înțelegere pe cale amiabilă cu Eli Lilly and Company, pentru rezolvarea litigiului aflat pe rolul Tribunalului București.

Motivul acționării în judecată îl constituia încălcarea unor drepturi de proprietate intelectuală.

 

Obiectul litigiului

 

La 21 decembrie 2018, Lilly ceruse în instanță ca Zentiva k.s. (cu sediul la Praga) și subsidiara acesteia Zentiva S.A. (București): să înceteze orice act de folosire, producție, vânzare, oferire spre vânzare și/sau importul, exportul, distribuția, posesia în aceste scopuri, a produselor Atomoxetină Zentiva 10 mg, 18 mg, 25 mg, 40 mg, 60 mg, 80 mg, 100 mg și orice alt medicament conținând atomoxetină pe teritoriul României; să retragă prețul de comercializare al produselor, aprobat prin Ord. m. s. nr. 1.544/2018; să retragă de pe piață produsele; să se abțină de la orice activități comerciale privind produsele; să plătească cheltuielile de judecată aferente dosarului.

Lilly se bucură de protecția oferită de brevetul de proprietate intelectuală până la 27 mai 2019.

 

Obligații asumate de părți

 

Prin înțelegerea perfectată între cele două părți, Zentiva se obligă, printre altele, să recunoască drepturile de proprietate intelectuală, care conferă companiei Lilly dreptul exclusiv de a folosi atomoxetina în produse farmaceutice destinate tratamentului tulburării cu deficit de atenție și hiperactivitate până la data de 27 mai 2019.

Totodată, Zentiva s-a obligat să nu producă, vândă, distribuie, promoveze sau ofere spre vânzare în România produse Zentiva care să conțină atomoxetină până la data de 27 mai 2019, să retragă prețul de comercializare al produselor, aprobat prin Ordinul m. s. nr. 1.554/2018, și să nu obțină un alt preț de comercializare în România pentru aceste produse înainte de 27 mai 2019.

Conform tranzacției, Lilly are obligația ca, în termen de zece zile lucrătoare de la încheierea înțelegerii, să efectueze toate demersurile necesare pentru depunerea acestei înțelegeri la instanță, în vederea încetării litigiului. Prima înfățișare în proces avusese loc la 17 ianuarie 2019, când părțile au solicitat amânarea cauzei pentru stingerea litigiului pe cale amiabilă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.