Zentiva crește producția de metamizol sodic

Producător local de medicamente generice Zentiva România a anunțat că își va crește de aproape trei ori producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din partea spitalelor și farmaciilor din țară, se arată într-un comunicat al companiei.

Metamizolul sodic este utilizat pentru durere și ameliorarea febrei.

Se estimează că volumul producției Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va crește de aproape trei ori față de perioada similară din 2019. Zentiva România a majorat deja producția pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca răspuns la pandemia Covid 19, menținând în același timp producția celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienți cronici, a anunțat compania.

„Facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta pacienții, corpul medical și autoritățile. Zentiva lucrează la o serie de proiecte în Europa pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a contribui astfel la protecția populației. În România am accelerat procesul de producție și lucrăm în flux continuu, 24/7, pentru a răspunde nevoilor. Rămânem în legătură strânsă cu entitățile relevante din sănătate pentru a ajuta pacienții români și sistemul de asistență medicală să facă față pandemiei”, a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

În prezent, compania exportă în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Republica Cehă, Rusia, Belarus și altele.
Zentiva SA este liderul în volume vândute al pieței de medicamente generice din România, cu o cotă de piață de 16,2% în 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.