La Iași, peste 200 de medici și profesioniști din domeniul sănătății se reunesc în perioada 25-29 martie pentru Zilele Spitalului Clinic de Recuperare, un eveniment științific de prestigiu ce include conferințe, workshopuri și cursuri pe teme de actualitate în domeniul medical, transmite Agerpres.
Managerul Spitalului Clinic de Recuperare, Carmen Cumpăt, a subliniat importanța evenimentului, menționând că „Participanții vor beneficia de un program medical de excepție, atât cu sesiuni teoretice, cât și practice, format din conferințe, cursuri preconferință și workshopuri, în format on-site, dar și online, ce va fi evaluat cu numeroase credite EMC (educație medicală continuă). La cea de-a XXIII-a ediție am invitat mulți specialiști recunoscuți la nivel mondial. Ca și în anii trecuți, vor onora invitațiile Wilhelm Friedl (Germania), Dan Constantin Putineanu (Belgia), Florin Ramadani (Austria), reputați chirurgi ortopezi cu îndelungate colaborări cu Spitalul Clinic de Recuperare din Iași.”
Programul activităților științifice este vast și variat, incluzând cursuri pe teme de actualitate precum „Provocări etice în medicina actuală: de la relația medic – pacient la managementul calității serviciilor medicale” și „Dileme juridice în practica medicală”. Acestea vor fi completate de o gamă largă de subiecte din domenii precum cardiologie, reumatologie, neurologie, medicina muncii, medicină fizică și reabilitare medicală, audiologie, ortopedie, fizioterapie, ORL și recuperare respiratorie.
„Materialele științifice prezentate în acest context vor fi integrate într-un volum cu ISBN la o editură acreditată de către Colegiul Medicilor din România,” a adăugat Carmen Cumpăt.
La eveniment a participat și primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, care a subliniat importanța Spitalului Clinic de Recuperare ca un exemplu de succes: „Calitatea Iașiului de a fi capitala medicală a Moldovei ne face să găsim cele mai bune soluții pentru viitorul Sănătății, să venim cu proiecte de investiții și să încurajăm o colaborare cât mai strânsă între administrație și sistemul medical. Noi știm că medicii sunt oameni minunați care merită cele mai bune condiții pentru a-și exercita această nobilă misiune, dar ne dorim ca și pacienții să se bucure de condiții asemănătoare cu cele din occident. Taxele pentru sănătate sunt mari, iar românii trebuie să găsească îngrijirea pe care o doresc, pe care o merită, ori de câte ori boala îi face să ajungă în spitalele românești. Pentru mine, Spitalul de Recuperare este un model care trebuie generalizat.”