Ziua Internațională a copilului bolnav de cancer. La fiecare 3 minute un copil cu cancer pierde lupta cu boala

În data de 15 februarie este marcată anual Ziua Internațională a copilului bolnav de cancer, o inițiativă a Childhood Cancer International celebarată pentru prima dată în 2002.

Scopul acestei zile este de a promova campaniile de colaborare şi de sensibilizare la nivel mondial în ceea ce privește problematica copiilor bolnavi de cancer. Această zi vine și ca o nevoie de exprimare a susținerii faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile acestora, potrivit https://internationalchildhoodcancerday.org/.

Potrivit aceleași surse, în fiecare an, la nivel mondial peste 400.000 de copii și adolescenți sub 20 de ani sunt diagnosticați cu cancer. Iar la fiecare 3 minute un copil cu cancer pierde lupta cu boala. Rata de supraviețuire depinde de regiune, cu o supraviețuire de 80% în majoritatea țărilor cu venituri mari, dar până la 20% doar în țările cu venituri mici și medii.

Obiectivul țintă al Inițiativei Globale pentru Cancerul Copilului a OMS este de a elimina toată durerea și suferința copiilor care luptă împotriva cancerului și de a obține cel puțin 60% de supraviețuire pentru toți copiii diagnosticați cu această maladie din întreaga lume până în 2030.

Acest obiectiv reprezintă o dublare aproximativă a ratei actuale de vindecare și va salva încă un milion de vieți de copii în următorul deceniu.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.