Ziua Mondială a Farmacistului, marcată anual pe 25 septembrie

Ziua Mondială a Farmacistului este marcată pe 25 septembrie, tema de anul acesta fiind „Farmacia: întotdeauna de încredere pentru sănătatea ta”, potrivit Federației Internaționale a Farmaciștilor (FIP).

Potrivit reprezentanților FIP, de mulți ani, farmaciștii au fost numiți, în mod constant, în sondajele naționale, printre primii cinci profesioniști cei mai de încredere.

„Consider că și farmaciștii români și-au clădit încrederea de care se bucură în rândul comunității din care fac parte, pe cele trei elemente considerate esențiale de FIP: relații pozitive semnificative cu pacienții, competență/expertiză dobândită în exercitarea profesiei și coerență în activitate, respectiv capacitatea de a-și demonstra, continuu, abilitățile și grija pentru omul bolnav. În contextul dificil al perioadei pe care o trăim, într-o zi care ne celebrează profesia, nu pot decât să lansez același apel către toti colegii mei, membrii CFR, acela de a beneficia de încrederea câștigată, pentru a contribui solidar la consolidarea rolului nostru în cadrul asistenței de sănătate publică, prin extinderea ariei de competență profesională a farmacistului”, a declarat Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa,
președintele Colegiului Farmaciștilor din România.

Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa a mai spus că „azi, avem satisfacția încrederii și susținerii depline din partea autorităților în ceea ce privește abordarea de noi servicii farmaceutice, satisfacție dublată de confirmarea impactului pozitiv al acestui demers asupra pacienților. Pacientul român are încredere în serviciile oferite de farmaciști, fiind satisfăcut de accesibilitatea farmaciei comunitare”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.