Ziua Mondială a Sănătății este dedicată anul acesta asistentelor și moașelor

La 7 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii, eveniment ce are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifice unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul acesta evenimentul este dedicat asistentelor și moașelor sub deviza: Susțineți asistentele și moașele, rezervați-vă un minut pentru a le spune mulțumesc!

Astfel, OMS își propune ca anul acesta să celebreze activitatea asistenților și moașelor și să reamintească liderilor mondiali rolul critic pe care îl joacă în menținerea sănătății la nivel mondial.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit, în 1948, prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea la 7 aprilie a Zilei Mondiale a Sănătăţii. 7 aprilie este data la care a intrat în vigoare Convenţia OMS.

Ziua Mondială a Sănătăţii a fost marcată pentru prima dată în 1950.

În ultimii 50 de ani, marcarea Zilei mondiale a sănătăţii a scos în evidenţă aspecte importante legate de sănătate, cum ar fi sănătatea mintală, îngrijirea mamelor şi a copiilor, dar şi schimbările climatice cu repercursiuni asupra sănătăţii. Sărbătoarea este marcată de activităţi care se extind dincolo de ziua în sine şi servesc drept o ocazie de a concentra atenţia mondială asupra acestor aspecte importante ale sănătăţii globale.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.