Prezenţa în alimentele consumate zilnic a cel puţin zece nitrozamine, compuşi care se pot forma în timpul preparării şi procesării acestor produse, prezintă riscuri pentru sănătate, potrivit unui studiu publicat marţi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), relatează AFP. „Evaluarea noastră concluzionează că, pentru toate grupele de vârstă ale populaţiei UE, nivelul de expunere [mai mult]
Etichetă: Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor
Salmonella este cea mai frecventă cauză a focarelor epidemiologice provocate de alimente în Uniunea Europeană
Aproape unul din trei focare epidemiologice alimentare din UE în 2018 au fost cauzate de Salmonella. Acesta este una dintre principalele rezultate ale Raportului anual privind tendințele și sursele zoonozelor publicat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). În 2018, statele membre ale UE au raportat [mai mult]



