FAO: Carnea, ouăle şi produsele lactate sunt surse ”esenţiale” de nutrienţi

Carnea, produsele lactate şi ouăle sunt „surse esenţiale de nutrienţi” pentru populaţia lumii, mai ales în perioada copilăriei şi în timpul sarcinii, a afirmat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) într-un raport publicat marţi, cerând în acelaşi timp industriei creşterii animalelor să rezolve problema impactului asupra mediului, relatează AFP. Confruntată cu amploarea malnutriţiei, [mai mult]

Comisia Europeană continuă programul pentru o hrană sănătoasă în școlile din România

Comisia Europeană anunță că va continua, pentru al treilea an consecutiv, programul pentru o hrană sănătoasă în școli. Astfel, României i s-au alocat 18 milioane de euro. Mai exact, este vorba despre 17,66 milioane de euro, dintre care 6,86 milioane sunt destinate consumului de fructe și legume și 10,8 milioane sunt destinate programului de distribuire [mai mult]