Studiu EFSA: Cel puţin zece nitrozamine, detectate în alimente pentru consum zilnic

Prezenţa în alimentele consumate zilnic a cel puţin zece nitrozamine, compuşi care se pot forma în timpul preparării şi procesării acestor produse, prezintă riscuri pentru sănătate, potrivit unui studiu publicat marţi de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), relatează AFP. „Evaluarea noastră concluzionează că, pentru toate grupele de vârstă ale populaţiei UE, nivelul de expunere [mai mult]

EMA a finalizat punctul de vedere despre prezența nitrozaminelor în medicamente

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA a emis un punct de vedere prin care solicită companiilor să ia măsuri pentru a limita, pe cât posibil, prezența nitrozaminelor în medicamentele umane  și pentru a se asigura că nivelul acestor impurități nu depășește limitele stabilite. Prin aceste măsuri companiile se vor asigura că nitrozaminele nu sunt [mai mult]

EMA studiază prezența nitrozaminelor în ranitidă și metformin

Agenția Europeană a Medicamentului anunță că lucrează în colaborare cu statele UE pentru a limita impuritățile de nitrozamină din medicamentele aflate în vânzare pe piață. EMA studiază acum prezența nitrozaminelor în ranitidă și metformin. Nitrozaminele sunt considerate substanțe cancerigene. Ele pot fi prezente în apă sau alimente, dar, în cantități mici, nu fac rău. Comitetul [mai mult]

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a actualizat documentul cu informații despre nitrozamine

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a publicat o versiune consolidată a documentului „Informații despre nitrozamine, în atenția deținătorilor de autorizații de punere pe piață”. Acesta prevede că „deținătorii de autorizații de punere pe piață (DAPP) pentru toate medicamentele de uz uman care conțin substanțe active obținute prin sinteză chimică [mai mult]