Scăderea glicemiei în cazul diabeticilor depinde de o dantură sănătoasă

Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 (T2D) ar trebui verificați…la dinți, conform unui studiu recent realizat de un reputat specialist turc. Sugestia vine de la Universitatea din Buffalo, unde Mehmet A. Eskan, profesor asistent clinic la Departamentul de Parodonție și Endodonție a Școlii de Medicină Dentară demionstrează că pacienții T2D care au o funcție [mai mult]

FAO: Carnea, ouăle şi produsele lactate sunt surse ”esenţiale” de nutrienţi

Carnea, produsele lactate şi ouăle sunt „surse esenţiale de nutrienţi” pentru populaţia lumii, mai ales în perioada copilăriei şi în timpul sarcinii, a afirmat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) într-un raport publicat marţi, cerând în acelaşi timp industriei creşterii animalelor să rezolve problema impactului asupra mediului, relatează AFP. Confruntată cu amploarea malnutriţiei, [mai mult]

Un studiu recent ar putea revoluționa tratamentul cu antibiotice: Cum se poate liniști „foamea” bacteriilor care elimină toxine în organism

Celulele identice genetic dintr-o comunitate bacteriană au reacții diferite, unele comportându-se mai liniștit, altele producând toxinele care ne fac să ne simțim rău – se arată într-o nouă descoperire, realizată de cercetători de la UNC, Harvard, Princeton și Danisco Animal Nutrition folosind o tehnologie recent dezvoltată. Cercetătorii compară această temă, în glumă, cu atitudinea agresivă, [mai mult]

Studiu: Unele gene pot afecta toleranța la nutrienți

Carbohidrații, proteinele și grăsimile sunt nutrienți esențiali. Cu toate acestea, variațiile în ceea ce privește dietele între specii, populații și indivizi pot varia dramatic. Într-un studiu internațional de colaborare, cercetători din Australia, Danemarca și Finlanda au investigat modul în care indivizii aceleiași populații diferă în ceea ce privește capacitatea lor de a supraviețui cu diverse [mai mult]