EXCLUSIV Situație critică în unele dintre spitalele COVID-19 din Capitală. Matei Balș și Victor Babeș, niciun loc liber la ATI COVID-19. Marius Nasta, un loc liber

Niciun loc liber la secțiile ATI COVID-19 la spitalele de linie I „Matei Balș” și „Victor Babeș” din Capitală. Situația este gravă și la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, unde mai este un singur loc liber.

În toate cele trei unități medicale, în terapie intensivă sunt în total 34 de pacienți.

”În acest moment toate cele 20 de paturi de la terapie intensivă sunt ocupate. Avem un potențial de extindere la 60 de paturi de ATI, dar nu avem personal. Este un deficit de personal de ATI în toată țara. Ar fi nevoie de un asistent de ATI la 2 paturi, un medic la 2-3 paturi și o infirmieră la cinci paturi. Și personalul acesta este pe tură. Noi trebuie să acoperim 24 de ore. Deci e nevoie de mai multe ture”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Prof. Matei Balș”, în exclusivitate pentru www.RoHealthReview.ro și www.Sanatatea.TV. .

”Toate paturile din terapie intensivă din spitalul nostru sunt ocupate în acest moment. Sunt ocupate de câteva săptămâni bune. Avem 9 paturi în secția de terapie intensivă, așa sunt dotate toate spitalele de boli infecțioase din țară. (…) Toți acești 9 pacienți din terapie intensivă au o stare critică. (…) Din peste 2.500 de persoane internate în spital în decursul celor 3-4 luni de zile, toate cu COVID, în terapie au ajuns 10% dintre ele, poate chiar mai puțin. (…) Ventilatoarele sunt egale cu numărul de paturi și sunt toate funcționale”, a declarat dr. Emilian Imbri, manager Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din București, în exclusivitate pentru www.RoHealthReview.ro și www.Sanatatea.TV.

”În Institutul Marius Nasta avem 6 paturi destinate terapiei intensive pentru pacienții cu COVID-19. Din acest total, cinci paturi sunt ocupate. Mai avem doar un pat liber. Însă pe secția COVID avem doi pacienți în stare gravă, ce pot necesita în orice moment transfer la terapie intensive. Secția de Terapie intensivă este una nouă, echipată, dar din păcate suntem la capacitate maximă. Avem un personal medical bine pregătit pentru asistarea pacientului cu afectiuni respiratorii, dar insuficient pentru afluxul de pacienți pe care l-am văzut în ultimele zile și cu care ne putem confrunta în perioada următoare din perspectiva COVID”, a declarat asist. univ. dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, în exclusivitate pentru www.RoHealthReview.ro și www.Sanatatea.TV.

Locuri la terapie intensivă mai sunt la Spitalul Clinic Colentina și spitalul militar ROL 2.

”La Spitalul Clinic Colentina sunt 13 paturi de terapie intensivă ocupate dintr-un total de 36. În ceea ce privește personalul medical de terapie intensivă, nu întâmpinăm probleme în acest sens, nu avem deficit”, a menționat Edi Ivanciu din cadrul Biroului de presă al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în exclusivitate pentru www.RoHealthReview.ro și www.Sanatatea.TV.

”Spitalul ROL 2 dispune de 24 de paturi de terapie intensivă. În acest moment doar 10 pacienți se află la terapie intensivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, col. Oana Ciobanu, în exclusivitate pentru www.RoHealthReview.ro și www.Sanatatea.TV.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.