Anchetă la Spitalul Județean de Urgență Arad, după ce pacienții au reclamat refolosirea materialelor de unică folosință

Consiliul Judeţean (CJ) Arad a declanșat o anchetă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad după ce pacienţii internaţi la Secţia Medicină Internă, în ultimele două săptămâni, au reclamat că au fost refolosite materiale medicale de unică folosinţă. Este vorba de perfuzoare, care ar fi fost schimbate chiar şi după şase zile.

Surse din cadrul spitalului au declarat, pentru Agerpres, că o comisie de anchetă de la Consiliul Județean analizează plângeri formulate de pacienţi internați la Secția Medicină Internă. Potrivit sesizărilor, perfuzoarele, care sunt de unică folosinţă, ar fi fost schimbate chiar şi după şase zile, în cazul unui bolnav. Pacienţii ar fi atras atenţia personalului medical că există riscul contaminării cu stafilococi sau alte infecţii intraspitaliceşti însă asistenţii medicali le-ar fi răspuns că dispoziția de refolosire a perfuzoarelor a fost dată de şefa secţiei, pentru că nu ar mai exista pe stoc.

Şeful Serviciului Management Spitale din cadrul CJ Arad, Mihai Şeran, a confirmat că a fost începută o anchetă în care se va verifica modul în care au fost gestionate materialele sanitare.

„S-a dispus efectuarea unei verificări în urma unor sesizări primite de la pacienţi. Am adus la cunoştinţa conducerii spitalului toate aspectele legate de acţiunea de control aflată în derulare, pentru a lua măsurile care se impun, pentru a reglementa situaţia gestiunilor, comenzilor de materiale sau a documentelor contabile”, a declarat Şeran.

Surse susțin că ar exista neconcordanţe între documentele contabile şi materialele aflate pe stoc. Între timp, șefa secţiei Medicină Internă, Simona Borta, a negat că a dat dispoziţie de refolosire a perfuzoarelor, menționând că din cauză că lipseau de pe stoc, le-a împrumutat de la alte secţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.