Investiție de peste un milion de euro pentru un ambulatoriu integrat secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava

Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava a inaugurat un nou ambulatoriu de specialitate, de această dată integrat secției de Boli Infecțioase. Clădirea se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, cu tot cu anexe.

Din punct de vedere al resursei umane, ambulatoriul beneficiază de șapte medici cu specialitatea boli infecțioase, 26 de asistente, 13 infirmiere, 5 îngrijitoare, un asistent social și un psiholog.

Noul ambulatoriu are circuite separate, pentru pacienții adulți și pentru copii și este dotat cu echipamente moderne. În compartimentul dedicat copiilor a fost asigurat un decor prietenos, pentru a-i liniști pe micii pacienți.

 

 

Managerul Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că și această inaugurare se înscrie în direcția de dezvoltare continuă a infrastructurii unității medicale.

”La Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava dorim să le oferim pacienților noștri o infrastructură cât mai bună, dar și ambulatorii specializate, care să vină în întâmpinarea nevoilor de sănătate ale sucevenilor. Responsabilitatea noastră este să asigurăm spații moderne și personal medical care să deservească pacienții din județ și chiar din întreaga regiune, precum și un act medical de cea mai înaltă calitate”, a spus managerul.

”Secția noastră este una modernă, cu facilități de ultimă generație. Sper ca activitatea noastră din ambulatoriu să răspundă cât mai bine cerințelor pacienților în slujba cărora ne aflăm”, a afirmat șefa secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu.

Ambulatoriul integrat secției de Boli Infecțioase continuă direcția de modernizare și dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. În octombrie, acolo a fost deschis unul dintre cele mai performante ambulatorii integrate unui spital din țară.

Dotat cu aparatură de ultimă generație, acesta se desfășoară pe o suprafață de 4.100 de metri pătrați și include 23 de cabinete medicale, săli de tratament, consultații și mici intervenții.

Valoarea investiției s-a ridicat la 25.167.259 de milioane de lei (peste 5,3 milioane de euro). Ambulatoriul a fost dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ 8 milioane de lei (peste 1,7 milioane de euro).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.