Coronavirus: EMA organizează, miercuri, o conferinţă de presă despre vaccinul anti-COVID AstraZeneca

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va organiza miercuri, la ora 14:00 GMT (17:00 ora României, n.r.), o conferinţă de presă despre o legătură potenţială între vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca împotriva noului coronavirus şi formarea de cheaguri sangvine, precizează un comunicat al instituţiei, citat de AFP.

Această conferinţă de presă online se va concentra pe „finalizarea analizării semnalului de alarmă” care a fost tras în legătură cu acest vaccin în raport cu „cazurile de tromboză”, a precizat EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam.

Emer Cooke, directoarea cu rol executiv în cadrul EMA, va participa alături de alţi reprezentanţi ai agenţiei la această conferinţă de presă, după ce mai multe ţări europene au suspendat utilizarea vaccinului produs de compania anglo-suedeză din cauza semnalării unor cheaguri sangvine în rândul persoanelor vaccinate.

Marţi, EMA anunţase că se afla în continuare în procedura de evaluare pentru a afla dacă vaccinul AstraZeneca împotriva noului coronavirus poate fi potenţial asociat cu cazurile rare de formare a cheagurilor sangvine, semnalate în mai multe ţări.

Un reprezentant al EMA a evocat înaintea anunţului de marţi existenţa „unei legături” între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea sa , într-un interviu acordat cotidianului italian Il Messaggero.

Comitetul de siguranţă sanitară din cadrul EMA „nu a ajuns deocamdată la o concluzie iar examinarea este în prezent în curs de desfăşurare”, a precizat marţi după-amiază această agenţie cu sediul la Amsterdam.

„Vom comunica rezultatele şi vom organiza o întâlnire cu presa imediat după ce examinarea va fi finalizată”, a precizat EMA.

Pe 18 martie, EMA a anunţat că beneficiile aduse de vaccinul anti-COVID AstraZeneca prevalează în continuare în faţa riscurilor medicale şi că utilizarea vaccinului rămâne sigură, după ce mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu acest ser.

Agenţia a precizat, totuşi, că există o posibilă legătură cu rarele cazuri de cheaguri sangvine şi că îşi va publica recomandările actualizate cu ocazia reuniunii din această săptămână a comitetului său de siguranţă sanitară.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.