Premierul Cîțu, despre personalul din secțiile ATI COVID: Ca și anul trecut, folosim rezidenții

Premierul Florin Cîțu a declarat că este nevoie de 1.600 de paturi ATI pentru pacienții COVID, în zilele următoare suplimentându-se numărul acestora cu zece-doisprezece, iar în ceea ce privește numărul personalului din ATI, ca și anul trecut, se folosesc rezidenții.

” Este nevoie de 1.600 de paturi ATI, din discuția pe care am avut-o cu Raed Arafat a reieșit că se va suplimenta numărul de paturi cu zece-doisprezece în zilele următoare, deci există soluții pe termen scurt. Acum se caută și soluții pe termen lung, pentru a ajunge la cele 1.600 de paturi, ținta pe care am cerut-o de la Ministerul Sănătății, săptămâna trecută. Vom ajunge la acel obiectiv. Este urgent, nu trebuie să dai un termen limită. Avem nevoie de paturi ATI (…). În ceea ce privește numărul personalului din ATI, ca și anul trecut, folosim rezidenții și avem motivații pentru acești rezidenți pentru a fi folosiți în centrele de ATI. Sunt și alte soluții, de a avea centre ATI mult mai mari, unde ai nevoie de mai puțini doctori, ne uităm la toate soluțiile”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că „vom avea câteva întâlniri în acest week-end pentru a evalua situația secțiilor ATI, să vedem exact elementele car epot fi adăugate în perioada următoare. Eu am spus că trebuie să facem o inspecție zilnic în fiecare spital, să vedem exact situația reală a paturilor și cu siguranță, Ministerul Sănătății va prezenta planul pentru această perioadă, în zilele următoare.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.